ГоловнаПолітика

У ГПУ немає переконливих доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня, - адвокат

За словами адвоката, прокурори ніколи не розголошують даних досудового слідства.

У ГПУ немає переконливих доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня, - адвокат
Фото: zn.ua

Генеральна прокуратура України не має переконливих доказів причетності екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до вбивства народного депутата та бізнесмена Євгена Щербаня.

Про це в ефірі "Радіо "Свобода" сказав Дмитро Поізд - адвокат Вадима Болотських, одного з виконавців убивства Щербаня.

"Прокурори ніколи не розголошують даних досудового слідства, якщо ці дані реальні. Якщо ні, то вони починають зловживати засобами масової інформації та викладати в них свою позицію. У Юлії Тимошенко таких можливостей немає. Тому немає рівності в змаганні. Можна говорити про неї все, що завгодно, але доказів немає", - зазначив він.

Влада "перейшла межу", намагаючись звинуватити в причетності до вбивства Щербаня екс-прем\'єра Юлію Тимошенко.

— Олександр Турчинов, лідер Об'єднаної опозиції

Водночас адвокат зазначив, що досі він не бачив оригіналу чеків або інших документів, що підтверджують переказ Юлією Тимошенко плати за вбивство Щербаня, доступними були лише копії.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що захист Юлії Тимошенко подав позов в лондонський суд на першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна, в якому вимагає спростувати інформацію, оприлюднену в одному з інтерв'ю.

Тоді Кузьмін, зокрема, заявив, що Генпрокуратура перевіряє інформацію про причетність Юлії Тимошенко до фінансування вбивства Євгена Щербаня, а також про те, що проти Тимошенко порушили та розслідували близько десятка кримінальних справ і всі завершено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram