ГоловнаПолітика

Соратника Данилишина "взяли в заручники" перед виборами?

Мати Василя Даниліва стверджує, що її сина переслідує влада.

Соратника Данилишина "взяли в заручники" перед виборами?
Василий Данылив
Фото: wrestlingua.com

Соратник екс-міністра економіки Богдана Данилишина Василь Данилів, затриманий за підозрою у замаху на вбивство, до недавнього часу працював помічником народного депутата, лідера фракції НУ-НС Миколи Мартиненка.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявила мати затриманого Олена Данилів.

"Він кілька разів був у Верховній Раді, тому що працює помічником депутата Миколи Мартиненка. Мій син не отримував за це гроші, він цю роботу виконував безкоштовно. Але він завжди виконував доручення, допомагав у затверджені за кордоном іміджу нашої держави, робив усе для проходження її в ЄС", - повідомила вона.

Однак, за словами матері, після арешту Даниліва народний депутат відмовився з нею зустрічатися.

"Я зверталася до кого тільки могла. Хотіла зустрітися з Турчиновим, Мартиненком, Яценюком, Катеринчуком. Але не вийшло. Ніхто зі мною не хоче говорити", - зазначила жінка.

Разом з тим інформацію про те, що Данилів, нібито, допоміг Данилишину отримати політичний притулок в Чехії вона не підтвердила.

"Мій син дійсно працює з Данилишиним в організації "Європейська перспектива". Ця організація створена два роки тому. У цій організації працює більше ніж 20 осіб. Вони роблять величезну роботу. Вони хочуть допомогти українцям, які працюють за кордоном. Я не можу стверджувати, але вони - представники влади - так кажуть, що Василь допоміг Богдану Данилишину отримати притулок. Особисто мені це ніхто не говорив, але читаю в статтях", - заявила Олена Данилів.

Крім того, мотиви затримання сина вона називає політичними і не вірить, що він міг організувати замах на чиєсь життя.

"Я вважаю, що це тільки відплата за те, що він не працював із Партією регіонів, не підтримував Януковича, а підтримував Юлію Тимошенко. І за те, що ми патріоти, ми завжди на націоналістичних позиціях".

Нагадаємо, 18 липня Міністерство внутрішніх справ заявило про затримання групи кілерів і організатора замаху на екс-віце-президента банку "Родовід" Сергія Дядечка. За деякими даними, саме Василь Данилів вважається замовником цього злочину.

20 серпня стало відомо про затримання Даниліва, який приїхав в Україну разом з вагітною дружиною. Зараз він перебуває, за словами матері, в СІЗО Кривого Рогу.

Василь Данилів є одним з лідерів руху "Українська європейська перспектива" (за деякою інформацією, він також - один із спонсорів), яку очолює екс-міністр економіки Богдан Данилишин. Раніше преса писала, що саме Данилів допоміг йому отримати політичний притулок в Чехії.

Раніше ЗМІ також писали, що саме Василь Данилів сприяв від'їзду чоловіка екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Олександра з України.

Таким чином, можна припустити, що Василя Даниліва "взяли в заручники" для посилення тиску на опозицію, зокрема - на зовнішньополітичний аспект її діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram