ГоловнаПолітика

Мельниченко готується приїхати в Україну

Екс-майор, екстрадиції якого раніше вимагала Генпрокуратура, готовий свідчити у справі Щербаня.

Мельниченко готується приїхати в Україну
Фото: www.segodnya.ua

Екс-майор Микола Мельниченко висловив готовність приїхати в Україну, щоб дати свідчення українським органам правопорядку у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Про це він сказав у коментарі "Радіо Свобода".

"Я готовий давати свідчення, приїжджати, і, думаю, найближчим часом - залежно від того, яка буде реакція в Україні - я прийму рішення", - підкреслив Мельниченко.

За його словами, в інтересах і суспільства, і Тимошенко, щоб його показання і записи були оприлюднені в рамках відкритого судового процесу.

Варто зазначити, що раніше Мельниченко виїхав з України, побоюючись кримінального переслідування у зв'язку з порушенням проти нього справи.

Крім того, Мельниченко повідомив, що передасть записи ГПУ, де згадується причетність Юлії Тимошенко до вбивства Щербаня.

"Генпрокуратура звернулася до міністерства юстиції США, вона вимагає, щоб я передав записи в її розпорядження. Я підкреслюю: я все зроблю, щоб ці записи були офіційно передані мною у розпорядження Генеральної прокуратури України", - сказав Мельниченко.

"Також я все зроблю, щоб адвокати Тимошенко також були ознайомлені з усіма записами, які я передам у розпорядження Генеральної прокуратури. Щоб і адвокати, і прокуратура могли їх використовувати в суді", - зазначив він.

У відповідь на запитання, чому про те, що у нього є записи, які можуть стосуватися вбивства Щербаня, він повідомив тільки зараз, Мельниченко заявив: "Я даю свідчення Генеральній прокуратурі України. Саме 14 вересня я направив письмові свідчення міністерству юстиції США. Коли я направив свої свідчення, то офіційно повідомив, що я це зробив".

Нагадаємо, раніше Мельниченко заявив, що має записи розмов, на яких різні особи вказують на те, що замовником вбивства Щербаня був Павло Лазаренко, а серед осіб, які платили за скоєння вбивства, була і екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

У "Батьківщині" слова Мельниченка спростовують і стверджують, що його заява підготовлена на замовлення адміністрації Президента в обмін на гарантії закриття справи проти екс-майора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram