ГоловнаПолітика

ЄС незадоволений процедурою ухвалення закону про мови

Єврокомісар Фюле порадив Україні не грати з Європою.

ЄС незадоволений процедурою ухвалення закону про мови
Штефан Фюле
Фото: Макс Левин

Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле відзначив невідповідність процедури ухвалення закону про мови українському законодавству.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Коммерсант-Украина".

Фюле попросили прокоментувати підписання Президентом Віктором Януковичем змін у закон про держзакупівлі, які в порушення домовленостей з ЄС вивели з тендерів державні компанії.

"Ми не зупинялися конкретно на цій проблемі, але я хочу зазначити: біда не тільки в тому, що ухвалений закон суперечить зобов'язанням України в цій сфері. Набагато гірше те, що процедура ухвалення законів в Україні не дуже відповідає зафіксованій у вашому законодавстві", - відповів єврокомісар.

"У найбільшій мірі це стосується закону "Про засади державної мовної політики". Але є проблеми і при ухваленні інших законів. І знаєте, в цьому питанні немає місця для ігор з ЄС. Або ви виконуєте існуючі правила, діючи у відповідності до європейських стандартів, або ні", - попередив Фюле.

Нагадаємо, ухвалення закону про мови, за заявою опозиції і спікера Володимира Литвина, відбулося з грубими порушеннями регламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram