ГоловнаПолітика

Янукович має намір летіти до США

Але перед цим до Вашингтона летить українська делегація.

Янукович має намір летіти до США

Президент Віктор Янукович планує відвідати США у двадцятих числах вересня в рамках майбутньої генеральної асамблеї ООН.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на джерела в МЗС України.

Так, з 18 вересня до Вашингтона вилітає українська делегація, завдання якої - обговорити з американською стороною майбутні проекти і існуючі сьогодні проблеми, а також організувати зустрічі на максимально високому офіційному рівні для Януковича.

У складі делегації будуть голова Нацбанку Сергій Арбузов, міністри фінансів Юрій Колобов, природних ресурсів та екології Едуард Ставицький, аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, голова Державної податкової служби Олександр Клименко та Державної митної служби Ігор Калєтнік.

Під час візиту плануються зустрічі з високопоставленими представниками Держдепартаменту і Держказначейтсва США, радником президента США з питань національної безпеки Томасом Донілоном, першим заступником керуючого директора МВФ Девідом Ліптоном, іншими офіційними особами, а також представниками американського бізнесу та галузевих асоціацій.

Глава НБУ Сергій Арбузов підтвердив цю інформацію. Також він повідомив, що серед цілей візиту - проведення робочих консультацій та розширення співробітництва з американською стороною.

Нагадаємо, що востаннє Президент Віктор Янукович літав до США на саміт НАТО. Також Глава держави останнім часом не здійснив жодного закордонного візиту в країни Заходу. Таким чином, багато експертів і політиків говорять про міжнародну ізоляцію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram