ГоловнаПолітика

Лазаренка в листопаді випустять на свободу з американської в'язниці

Екс-прем'єра перевели у федеральну в'язницю з "низьким режимом безпеки".

Лазаренка в листопаді випустять на свободу з американської в'язниці
Фото: www.obozrevatel.com

Екс-прем'єра України Павла Лазаренка звільнять із в'язниці в Сполучених Штатах 1 листопада 2012 року.

Таку дату зазначено в загальному списку ув'язнених, який розміщено на інтернет-сайті Федерального бюро в'язниць США, навпроти імені Pavel Lazarenko.

Тим часом його вже почали готувати до виходу на свободу: 4 серпня екс-прем'єра перевели у федеральну в'язницю Terminal Island в Каліфорнії з "низьким режимом безпеки".

Ув'язнені такої тюрми де-факто надані самі собі, наглядачі стежать за ними через систему відеоспостереження. Утечі та злочини на території цього закладу вкрай рідкісні, адже кожному з його "мешканців" залишилося максимум півроку до звільнення. З в'язнями працюють психологи, які покликані повернути людину, яка тривалий час перебуває в камері, в нормальне суспільство. Спілкування з соцпрацівниками обов'язкове, не уникнути його і Лазаренкові.

Нагадаємо, Лазаренко відбуває ув'язнення в США за звинуваченням у фінансових махінаціях і відмиванні грошей. Його було засуджено до дев'яти років тюремного ув'язнення і штрафу - 10 млн доларів.

Лазаренко перебував під арештом у США з березня 1999 року, 14 червня 2003 року його було звільнено під заставу.

1 жовтня 2008 року екс-прем'єр вирішив повернутися в американську в'язницю, пояснивши це метою зберегти своє життя.

25 серпня 2006 року окружний суд Сан-Франциско засудив Лазаренка до 108 місяців ув'язнення і штрафу в 10 млн доларів за відмивання грошей і продаж за кордон майна, отриманого незаконним шляхом під час ведення справ на посаді прем'єр-міністра України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram