ГоловнаПолітика

Суд підтримав слова Колесніченка про "мову-відрижку"

Ні самого нардепа, ні його представника не було.

Суд підтримав слова Колесніченка про "мову-відрижку"
Фото: Макс Левин

Печерський райсуд Києва відмовився задовольнити позов мешканки Тернополя Галини Пантюхіної до депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка.

Судове засідання відбулося 12 вересня.

У своєму позові Пантюхіна вимагала захистити честь і гідність, а також спростувати недостовірну інформацію у зв'язку з заявою Колесніченка, в якій він назвав українську мову в західних областях України "відрижкою".

При цьому ні депутат, ані його представник у суд не прийшли.

Суддя вирішив залишити вимоги Пантюхіної без задоволення. Мотиваційної частини судового рішення поки що не оприлюднено. Протягом десяти днів на рішення суду може бути подано апеляцію. Пантюхіна вже заявила, що подаватиме її.

Водночас у Печерському суді проходило засідання за позовом Колесніченко до депутата Ярослава Кендзьора про відновлення честі та гідності через те, що Кендзьор назвав "регіонала" "агентом Кремля". На цьому засіданні був присутній представник Колесніченка. У цій справі остаточного рішення поки немає. Наступне засідання Колесніченко проти Кендзьора призначено на 28 вересня.

Нагадаємо, Вадим Колесніченко назвав львівсько-галицький діалект "відрижкою" на початку липня і заявив, що виступає проти нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram