ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Відеозаписи підрахунку голосів зберігатимуть не більше ніж рік

Транслювати процес підрахунку голосів в Інтернет не будуть.

Відеозаписи підрахунку голосів зберігатимуть не більше ніж рік
Фото: http://ict-online.ru

Центрвиборчком затвердив порядок здійснення відеоспостереження на виборчих дільницях на виборах Верховної Ради.

Відповідний проект постанови було ухвалено на засіданні Центрвиборчкому.

Згідно з документом, відеоспостереження здійснюватимуться тільки на звичайних виборчих дільницях в межах України і не будуть здійснюватися в спеціальних виборчих дільницях (тюрми, лікарні) та виборчих дільницях в межах закордонного виборчого округу.

Документом також передбачено, що на кожній виборчій дільниці для здійснення відеоспостереження буде встановлено дві веб-камери, які будуть підключені до ноутбука, який зберігатиметься в спеціальній шафі. Одна з веб-камер буде розташована таким чином, щоб забезпечити спостереження за урною для голосування, інша - за представниками відповідної дільничної виборчої комісії.

Трансляція зображення з веб-камер здійснюватиметься з моменту початку голосування до 20 години вечора. Після завершення голосування трансляція припиняється, а камери працюватимуть в режимі запису до моменту підписання протоколу дільничної виборчої комісії про підсумки голосування. Порядок також передбачає, що запис з веб-камер зберігається протягом одного року після оприлюднення результатів виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram