ГоловнаПолітика

Яценюк хоче, щоб бюджет ухвалювала нова Рада

Опозиціонер виступає за скорочення фінансування органів влади.

Яценюк хоче, щоб бюджет ухвалювала нова Рада
Фото: byut.com.ua

Голова Ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявляє, що держбюджет на 2013 рік повинен передбачати в першу чергу скорочення витрат на всі органи державної влади.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Вінниці, повідомили в прес-службі "Фронту Змін".

Він зазначив, що в цьому законопроекті уряд навіть не зміг передбачити курс гривні. За словами Яценюка, це пов'язано з важким фінансовим становищем України.

"У першу чергу це пов'язано з неймовірним грошовим боргом, який зріс за останні 2,5 року вдвічі. Така сама ситуація із золотовалютними резервами країни, які впали за останній рік на 10 млрд доларів", - сказав він.

"Замість того, щоб уряд прибув у парламент і доповів про те, що відбувається у фінансовій та економічній ситуації в Україні, і відзвітував про виконання чинного бюджету, - вони ухвалили передвиборний бюджет Партії регіонів", - підкреслив Яценюк.

Також він висловив переконання, що державний бюджет на 2013 рік повинен ухвалюватися новою Верховною Радою України новою демократичною більшістю. "Цей парламент давно вже не ухвалює закони, адже те, що відбувається в стінах парламенту, - це ніщо інше, як натискання кнопок за вказівками Президента", - підкреслив депутат.

За його словами, бюджет-2013 повинен передбачати в першу чергу скорочення витрат на всі органи державної влади: "Ми вимагаємо, щоб витрати на уряд, на Адміністрацію Президента, прокуратуру і міліцію були на рівні 2009 року, - а це мінус 12 млрд грн від витрат поточного року".

Нагадаємо, вчора міністр фінансів Юрій Колобов заявив, що граничний дефіцит державного бюджету на 2013 рік становитиме 27,8 млрд грн, або 1,65% ВВП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram