ГоловнаПолітика

Техніку в Ірак відвантажують, - міністр оборони

Посол Іраку запевняє, що умови контракту успішно виконують.

Сьогодні, 13 вересня, завершується відвантаження 62 БТР-4 для морського транспортування в Ірак в Одеському морському торговому порту.

Увечері судно виходить у країну призначення. Запланований час прибуття в іракський порт Ум-КАССР - початок жовтня 2012 року.

Під час процесу відвантаження присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Ірак в Україні Шорш Халід Саїд.

"Ми дуже задоволені тим, що приймаємо другу партію українських БТР-4. Це потужна сучасна машина, якістю якої задоволені іракські фахівці", - заявив посол Іраку українським журналістам.

Шорш Халід Саід також зазначив, що нинішній міністр оборони України Дмитро Саламатін із першого дня своєї попередньої роботи в ДК "Укрспецекспорт", а згодом - в ДК "Укроборонпром" зробив усе можливе для виконання цього контракту.

"Я знаю, що в українських ЗМІ було багато занепокоєнь щодо реалізації цього контракту, але його успішно виконують, і після сьогоднішнього відвантаження партії БТР-4 журналісти можуть бути спокійні", - заявив посол Іраку.

Як відомо, нещодавно в низці ЗМІ з'явилася маса спотвореної інформації щодо цього українсько-іракського контракту, яку тепер спростовано відправкою партії БТР-4.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram