ГоловнаПолітика

Саламатін відвідав українських миротворців в Афганістані

Міністр оборони зустрівся з командувачем Міжнародними силами генералом Джоном Р. Алленом.

Саламатін відвідав українських миротворців в Афганістані
Фото: ukrinform.ua

Міністр оборони України Дмитро Саламатін зустрівся з командувачем Міжнародними силами сприяння безпеці в Ісламській Республіки Афганістан генералом Джоном Р. Алленом. Під час зустрічі генерал позитивно оцінив роботу українського миротворчого персоналу, особливо в провінції Гор.

Про це повідомили в прес-службі Міноборони.

Він також зазначив, що завдяки наполегливій і самовідданій праці наших співвітчизників він особисто інакше почав сприймати Україну та її місце та роль у світовій і регіональній безпеці.

Командувач МССБ оцінив на "відмінно" роботу українського персоналу в місті Газні в навчанні афганських пілотів і технічного персоналу вертольотів Мі-17.

Крім того, він поінформував міністра оборони України про перспективи міжнародних сил у цій країні, зокрема, зазначив, що до середини 2014-го МССБ повинні трансформуватися в "сили присутності", які, своєю чергою, на дві третини складатимуть військовослужбовці Збройних сил США, а решта - з інших держав-членів НАТО. Завдання цих сил у період із 1 січня 2015 року до 1 січня 2024 року полягатиме винятково в підготовці афганських сил.

Голова оборонного відомства зазначив, що Україна братиме участь і в новій місії "сил присутності". Можливими напрямами співпраці в цьому контексті він назвав участь українського персоналу в обслуговуванні вертольотів, наданні кваліфікованої медичної допомоги, проведенні розмінування, а також обслуговуванні бронетанкової техніки.

Також Дмитро Саламатін зазначив, що Україна - один із головних партнерів із проведення миротворчих операцій, не є членом НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram