ГоловнаПолітика

Європарламент рекомендував наразі не підписувати УА з Україною

Євродепутати висунули Києву низку умов.

Європарламент рекомендував наразі не підписувати УА з Україною

Європарламент рекомендував Раді ЄС підписати і ратифікувати Угоду про асоціацію з Україною тільки після того, як Київ виконає низку вимог, серед яких - припинення переслідування опозиції.

Мова про це йде в доповіді, проголосованій в середу в Страсбурзі під час пленарного засідання Європейського парламенту. Доповідачем виступив глава комітету Європарламенту з питань закордонних справ Елмар Брок.

Зокрема, в пункті 54, присвяченому Україні, наголошується, що підписання і ратифікація Угоди про асоціацію "може відбутися тільки в тому випадку, якщо Україна виконає всі необхідні вимоги, тобто якщо буде гарантовано повагу прав меншин, забезпечене верховенство права за допомогою зміцнення стабільності, незалежності та ефективності відповідних інституцій, якщо буде продемонстровано повагу прав і припинення переслідування опозиції, щоб таким чином була створена справжня плюралістична демократія".

Також в доповіді міститься заклик до верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон і всієї Єврокомісії гарантувати достатні фінансові кошти для підтримки додаткової наглядової місії на майбутніх парламентських виборах в Україні.

Крім того, Європейський парламент закликає Верховну Раду України внести поправки в Кримінальний кодекс у статті, які "сходять до часів Радянського Союзу, за допомогою виключення кримінальних санкцій за політичні дії державних чиновників, які діяли як офіційні особи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram