ГоловнаПолітика

Тимошенко вже місяць лікується без німецьких лікарів

У харківській лікарні не знають, коли на них чекати.

Тимошенко вже місяць лікується без німецьких лікарів
Михаил Афанасьев
Фото: unian.net

З часу останнього візиту представників німецької клініки "Шаріте" в харківську лікарню, де проходить лікування Юлія Тимошенко, минув майже місяць.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" сказав головлікар лікарні Михайло Афанасьєв.

За його словами, після від'їзду Аннет Рейсхауер ніхто з німецьких лікарів на зв'язок з українськими медиками не виходив.

"Уже минув майже місяць після останнього візиту представника німецької клініки "Шаріте" Аннет Рейсхауер. Після цього нам ніхто не дзвонив, не писав, з нами взагалі ніхто не контактував з німецької сторони. І також, навіть приблизно ми наразі не знаємо, коли чекати чергового візиту представників клініки "Шаріте". Коли Аннет виїжджала, вона говорила, що хтось від них повинен буде приїхати через три тижні, ми очікували в минулу п'ятницю, але так ніякої інформації не дочекалися, і відповідно ніхто не приїхав", - сказав Афанасьєв.

Головлікар клініки також повідомив, що під час свого останнього візиту Рейсхауер відзначила позитивну динаміку поліпшення стану здоров'я пацієнтки.

"Сама пацієнта, до слова, також відзначає позитивні тенденції. Каже, що почувається краще, якщо порівнювати з тим, як було раніше", - уточнив він.

За словами Афанасьєва, на сьогодні українські медики, як і раніше, чітко виконують усі рекомендації німецьких колег, в тому числі і рекомендації з продовження реабілітаційного періоду Тимошенко на восьмитижневий термін.

"Восьмитижневий період закінчується наступного тижня - 21 вересня. Можливо, до цього часу ми дочекаємося якоїсь інформації від німецьких колег", - припустив Афанасьєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram