ГоловнаПолітика

Медведєв виступив за умовний термін для Pussy Riot

Втім, за словами російського прем'єра, його "нудить" від вчинку учасниць панк-групи.

Медведєв виступив за умовний термін для Pussy Riot

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв вважає справедливим для учасниць панк-групи Pussy Riot умовне покарання.

Про це, як повідомляє РИА "Новости", він заявив на зустрічі з активом "Єдиної Росії" в Пензі. На думку прем'єр-міністра, дівчатам вистачило б умовного покарання.

"Продовження утримання в умовах в'язниці щодо цього випадку мені здається непродуктивним. Тут цілком, на мій погляд, було б достатньо умовного покарання з урахуванням вже того часу, який було ними проведено в умовах тюремного ув'язнення", - цитує Медведєва РИА "Новости".

Прем'єр-міністр, передає "Інтерфакс", зауважив, що він не хотів би підміняти собою суддю.

Медведєв також зауважив, що його "нудить" від вчинку Pussy Riot, від їх зовнішнього вигляду і від тієї "істерики", яка супроводжує все те, що відбувається. "Мені неприємно про це говорити. Ось це моє особисте ставлення", - заявив він. Прем'єр-міністр, як він сам підкреслив, вперше сформулював своє ставлення до справи Pussy Riot.

Три учасниці панк-групи Pussy Riot - Надія Толоконникова, Марія Альохіна та Катерина Самуцевич - 17 серпня були визнані винуватими в хуліганстві з мотивів релігійної ненависті в зв'язку з "панк-молебнем" в храмі Христа Спасителя. Суддя Хамовницького суду Москви Марина Сирова врахувала позитивні характеристики та інші пом'якшуючі обставини справи і, не знайшовши жодних обтяжуючих обставин, засудила дівчат до двох років колонії кожну.

За звільнення Pussy Riot висловлювалися численні російські і зарубіжні діячі культури та правозахисники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram