ГоловнаПолітика

Власенко: Більдта до Тимошенко не пустили всупереч закону

Адвокат спростував аргументи пенітенціарної служби.

Власенко: Більдта до Тимошенко не пустили всупереч закону
Фото: Макс Левин

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що керівництво Качанівської колонії незаконно позбавило його підзахисну права на короткострокові зустрічі.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, повідомляє БЮТ.

Власенко зазначив, що, згідно із законодавством, у'язнені раз на місяць мають право на короткострокове побачення з родичами або знайомими.

"Юлія Володимирівна написала заяву, що вона інформує адміністрацію Качанівської колонії про те, що буде проводити короткострокові побачення з міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом, із народним депутатом України Арсенієм Петровичем Яценюком, із першим заступником голови партії "Батьківщина" Олександром Турчиновим і заступником голови партії Григорієм Немирею", - сказав захисник.

Власенко зазначив, що ця зустріч повинна була проходити не в рамках відвідин Юлії Тимошенко, а в рамках короткострокового побачення.

Захисник нагадав, що останнє короткострокове побачення Тимошенко проводила з послом ЄС Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою 11 серпня поточного року.

"Тобто минуло вже більш ніж місяць, тож Юлія Тимошенко має право на наступне короткострокове побачення", - заявив Власенко.

Нагадаємо, сьогодні Пенітенціарна служба відмовила Тимошенко у зустрічі з Більдтом, колишнім президентом Європейського парламенту Єжи Бузеком і послом Швеції в Україні Стефаном Гуллгреном. Служба послалася на те, що німецькі лікарі рекомендували Тимошенко спокій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram