ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

До Пилипишина прийшла міліція через чашки і чай

Правоохоронців викликав суперник кандидата в нардепи на виборах.

До Пилипишина прийшла міліція через чашки і чай
Виктор Пилипишин
Фото: Макс Левин

Кандидат у нардепи по мажоритарному округу №223 у Києві, екс-голова столичної Шевченківської райадміністрації Віктор Пилипишин скаржиться на те, що в його приймальні працівники міліції проводять слідчі дії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби кандидата в депутати.

Правоохоронці розцінили розповсюдження кухлів і пакетованого чаю з офіційною агітаційною атрибутикою Пилипишина як підкуп виборців.

Проте прес-служба Пилипишина зазначає, що вартість цієї агітаційної продукції - 8 грн за кухоль і 5 грн за пачку чаю, а отже, за законом це звичайна агітаційна продукція, вартість якої не перевищує законодавчо встановленої межі в 33 грн.

Разом з міліцією в приймальню прибув кандидат в народні депутати по цьому самому округу Вадим Гладчук, який і ініціював візит правоохоронців з приводу підкупу виборців.

Сам Пилипишин звинуватив міліцію в нереагуванні на заяви про справжні підкупи виборців і в спробі притягнути до відповідальності невинувату людину.

Нагадаємо, раніше журналісти неодноразово фіксували факти розповсюдження серед виборців агітаційної продукції, вартість який перевищує допустимі законом 33 гривні. Так, кандидати в депутати обдаровували людей окулярами, продуктовими наборами, халатами, шкільною формою і навіть велосипедами. Проте досі жодної кримінальної справи за фактом підкупу виборців порушено не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram