ГоловнаПолітика

Суд над активістами Податкового майдану перенесли

У "Наступі" вважають, що влада боїться провокувати народний гнів перед виборами.

Суд над активістами Податкового майдану перенесли
фото из архива
Фото: Макс Левин

Засідання Шевченківського районного суду Києва у справі активістів Податкового майдану перенесли на 26 вересня.

Про це повідомив голова Київської міської організації ВК "Наступ" Роман Федчук із зали суду.

Засідання у справі обвинувачених в умисному пошкодженні гранітного покриття на Майдані Незалежності під час протестів підприємців у листопаді-грудні 2010 року має розпочатися о 14:00.

На думку Федчука, "рішення перенести засідання було викликано тим, що цей судовий процес викликає сильне напруження й опір громадськості, відповідно напередодні виборів влада боїться провокувати народний гнів і намагається будь-що-будь затягнути розгляд справи".

Нагадаємо, 22 листопада 2010 року на Майдані Незалежності було розбито наметове містечко, з цього дня і по 3 грудня щоночі в ньому ночувало від 100 до 300 осіб.

Київська міліція порушила кримінальну справу за фактом умисного пошкодження майна під час встановлення наметів підприємцями під час акції протесту проти Податкового кодексу на Майдані.

Зокрема, звинувачення висунули семи активістам Податкового майдану, серед них Федчук і Сергій Мельниченко. І згідно ч.1 ст.28 Кримінального кодексу і ч.1 ст. 194 КК їх звинувачують у попередній змові групи осіб для умисного пошкодження граніту на Майдані Незалежності. Активістам Податкового майдану загрожує до 3 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram