ГоловнаПолітика

Україна просить суд відхилити позов Росії за боргами Тимошенко

Росія повинна висловлювати свої претензії до корпорації ЄЕСУ.

Україна просить суд відхилити позов Росії за боргами Тимошенко
Фото: strah-pravda.ru

Кабінет Міністрів України попросив суд відхилити позов Міністерства оборони Російської Федерації про виплату боргу 402,5 млн дол. оборонному відомству РФ.

Про це заявив представник КМУ Андрій Богдан під час судового засідання в Господарському суді міста Києва.

"Ми вважаємо, що таких гарантій не надавали, було підписано листи, які виражали особисту думку державних чиновників. Державних гарантій як таких не існувало", - наголосив він.

"У матеріалах справи відсутні первинні докази, що підтверджують існування боргу держави Україна перед будь-ким", - сказав представник Кабміну, зазначивши, що уряд просить надати такі докази.

Україна повинна розрахуватися з Росією за старий борг компанії "Єдині енергетичні системи України" в розмірі 405,5 мільйона доларів.

— Віктор Пшонка, генпрокурор України

При цьому Богдан зазначив, що будь-які листи не є гарантією, оскільки для державних гарантій законами передбачено певну процедуру.

"Ще однією обставиною є те, що терміни давності цієї справи минули. Богдан також додав, що Міністерство оборони Росії має висловлювати свої претензії до корпорації ЄЕСУ і вимагати стягнення таких коштів саме з цієї корпорації.

Як відомо, СБУ порушила кримінальну справу проти Юлії Тимошенко за борги корпорації ЄЕСУ перед Росією.

У середині минулого року Міноборони Росії надіслало Кабміну лист із вимогою погасити борг ЄЕСУ в сумі 405,5 млн доларів.

У засіданні, яке відбулося 5 вересня, суд перейшов до розгляду справи по суті, заслухавши пояснення представників сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram