ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК розширила склад комісії з контролю над виготовленням бюлетенів

До складу увійшов представник Компартії.

ЦВК розширила склад комісії з контролю над виготовленням бюлетенів
Фото: Макс Левин

Центральна виборча комісія розширила склад контрольної комісії за виготовленням виборчих бюлетенів на ДП "Поліграфкомбінат "Україна".

Відповідне рішення прийнято на засіданні ЦВК.

До складу комісії на підставі подання фракції КПУ в парламенті включено її представника Георгія Пономаренка.

Нагадаємо, 4 вересня Центральна виборча комісія створила комісію з контролю за виготовленням виборчих бюлетенів для голосування на виборах до Верховної Ради. Друк бюлетенів контролюватимуть троє депутатів. Відповідним рішенням ЦВК до складу контрольної комісії на підставі подань трьох парламентських фракцій було включено Юрія Мірошниченка (фракція Партії регіонів), Віктора Уколова (фракція "БЮТ-Батьківщина") та Юрія Онищенка (фракція НУ-НС).

Комісія буде створена на державному підприємстві Поліграфічний комбінат "Україна". Завданням комісії є контроль за виготовленням виборчих бюлетенів на підприємстві - виконавця замовлення, а також контроль за дотриманням на підприємстві вимог у тому числі щодо знищення друкарських форм.

Як відомо, 30 липня стартувала виборча кампанія з чергових виборів до Верховної Ради, які призначено на 28 жовтня.

Вони проходитимуть за змішаною пропорційно-мажоритарною системою - 225 депутатів обирають за списками політичних партій, ще 225 - за мажоритарними округами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram