ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Донецькі опозиціонери їдуть до Києва з протестами

Стверджують, що майдан буде "відпочивати".

Донецькі опозиціонери їдуть до Києва з протестами
Фото: Макс Левин

Представники Об'єднаної опозиції "Батьківщина" в Донецьку заявили сьогодні про те, що вирушають до Києва.

Вони планують почати в столиці довгострокову акцію протесту, яка стартує вже післязавтра вранці.

Попередньо відомо, що до Києва поїдуть близько сорока людей з області.

Опозицію не влаштовує організація виборчого процесу в Донецькій області. Зокрема, вони заявляють про те, що п'ять голів окружних виборчих комісій займають ці посади вже більш ніж десять років. Тому мета акції - привернути суспільну увагу до цих фактів і змусити цих людей піти у відставку.

До того ж, опозицію не влаштовує, що партії, які висунули всього по одному-два кандидати, входять у комісії, проте насправді представляють інтереси Партії регіонів.

Представник Об'єднаної опозиції Донецької області Ілля Пономаренко заявив: "Чому в Київ? Тому що так само, як і у нас, у багатьох областях України відбуваються фальсифікації, коли більш ніж 10 років одна й та сама особа стає головою ОВК. Мета акції - щоб ці люди за власним бажанням написали заяву про звільнення і передали свої повноваження. Іншого варіанту, як із ними боротися, за законом немає. До нас уже приєдналися Суми, Дніпропетровськ, Харків, Одеса, Івано-Франківськ, Луганська область, Тернопіль, Львів. Буде там стояти наметове містечко. Я думаю, що Майдан буде "відпочивати" в цьому плані".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram