ГоловнаПолітика

Опозиція повинна робити те, що не під силу уряду, - експерт

Ресурс опозиції у всьому тому, чого в уряду немає.

Опозиція повинна робити те, що не під силу уряду, - експерт

Лідером від опозиції стане той, хто скаже: "Я хочу створити мережу економістів, які оскаржуватимуть поточну економічну політику і розробляти альтернативи". Таку думку висловив ізраїльський політичний консультант Моті Крістал у своїй колонці для Newtimes.ru.

"Зараз манера спілкування опозиції - це аргументація в суперечці, а не діалог, в якому вирішуються проблеми. Роль модератора - перетворити агресивні аргументи на конструктивні ідеї. Що таке аргументи? Аргумент - це ідея, загорнута в контекст суперечки", - пише експерт.

На його думку, щойно опозиція почне працювати з реальними питаннями, люди стануть до неї прислухатися: "Можна проводити праймеріз. Давайте-давайте! Але організації і структури є в уряду, а ресурс опозиції у всьому тому, чого в уряду немає. В свободі думати, в свободі створювати. Лідером від опозиції стане той, хто скаже: "Я хочу створити мережу економістів, які оскаржуватимуть поточну економічну політику і розробляти альтернативи". Або: "Я хочу створити мозковий центр з питань інфраструктури, з енергетики, etc" .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram