ГоловнаПолітика

Опозиція вважає історію з боргами ЄЕСУ передвиборною провокацією ПР

У партії кажуть, що Янукович безуспішно хоче очорнити ім'я Тимошенко.

Опозиція вважає історію з боргами ЄЕСУ передвиборною провокацією ПР
Фото: intv.ua

Об'єднана опозиція вважає історію з боргами корпорації ЄЕСУ передвиборною провокацією влади.

Про це йдеться в заяві Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

"Черговий виток розкручування історії з неіснуючими боргами корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони Російської Федерації - це слабка спроба режиму Януковича напередодні виборів укотре очорнити ім'я Юлії Тимошенко", - зазначено в документі.

"Хочемо нагадати панові Януковичу як творцеві такого "свіжого" і "неординарного" піар-ходу, його власний уряд в особі міністра юстиції Олександра Лавриновича вже неодноразово спростовував існування такого боргу", - заявили в "Батьківщині".

Об'єднана опозиція цитує лист від Міністерства юстиції і Міністерства фінансів уряду Азарова, в яких чітко зазначено, що "в обліку Міністерства фінансів відсутня інформація про наявність будь-якої заборгованості корпорації "Єдині енергетичні системи України" перед Міністерством оборони РФ".

"Інакше, ніж як передвиборну провокацію влади нинішню постанову Господарського суду Києва ми розглядати не можемо", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Росія вимагає від України повернути борг компанії Тимошенко. На розгляд Господарського суду міста Києва передано позовні вимоги Міністерства оборони Російської Федерації проти Кабінету Міністрів України про стягнення 3 млрд 239,449 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram