ГоловнаПолітика

Томенко: Кабмін боїться звітувати перед країною

Рада повинна була заслухати звіт Табачника.

Томенко: Кабмін боїться звітувати перед країною
Фото: Макс Левин

Віце-спікер Микола Томенко переконаний, що сьогоднішнє засідання Верховної Ради скасували, тому що Кабмін боїться звітувати перед країною та її громадянами про соціально-економічну та фінансову ситуацію в країні.

Про це він заявив, коментуючи вчорашнє рішення ВР не працюватиме в пленарному режимі в п'ятницю, 7 вересня, повідомили в прес-службі Томенка.

При цьому віце-спікер нагадав, що низкою законів передбачено обов'язок уряду інформувати парламент і громадськість про ситуацію в країні.

Зокрема, сьогодні Верховна Рада повинна була заслухати інформацію про підготовку та початок нового навчального року та про соціально-економічну та фінансову ситуацію в державі. Але, зазначив Томенко, уряд "побоявся інформувати про події, і тому було скасовано засідання парламенту в п'ятницю".

Крім того, віце-спікер нагадав, що роботою парламенту в п'ятницю також обов'язково передбачено годину для виступів народних депутатів, які інформують про проблеми в регіонах. Томенко зазначив, що такі виступи сьогодні є надзвичайно важливими, оскільки йдеться про велику кількість порушень прав і свобод громадян, а також зловживань у виборчому процесі.

Нагадаємо, спікер Володимир Литвин заявив, що 7 вересня парламент працюватиме в комітетах і фракціях, оскільки "в четвер розглянули практично всі запропоновані Кабінетом Міністрів і депутатами законопроекти і проекти постанов".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram