ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

Справу проти LB.ua закрито - депутат Стець бачив постанову

Для прозорості подробиць - просить Ландіка надати документи.

Справу проти LB.ua закрито - депутат Стець бачив постанову
Юрий Стець
Фото: liga.net

Голові Комітету ВР із питань свободи слова та інформації Юрію Стецю вдалося ознайомитися з постановою про закриття кримінальної справи проти LB.ua. Про це нардеп повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Сьогодні зустрівся з прокурором Києва Анатолієм Мельником. Тема зустрічі - ситуація навколо LB.ua про закриття (або незакриття) всім відомої кримінальної справи. У відповідь на моє прохання продемонструвати копію постанови про закриття кримінальної справи цей документ було надано. Насправді можу засвідчити: постанова про закриття кримінальної справи існує, ба більше, копію цієї ухвали було видано народному депутатові Володимиру Ландіку", - повідомив Стець.

"На моє запитання, чи може копію постанови одержати представник LB.ua, київський прокурор зазначив: відповідно до статті 214 Кримінально процесуального кодексу України, копію постанови про закриття справи надсилають прокуророві, особі, яку притягали до кримінальної відповідальності, особі, за заявою якої було порушено справу, а також потерпілому та цивільному позивачеві.

Можу стовідсоатково підтвердити, що кримінальну справу відкривали за фактом, а не проти конкретної особи, в цій постанові будь-які інші прізвища, крім прізвища позивача (Ландіка), відсутні, тому підстав надавати копію представникам LB.ua у прокуратури немає. Але для того, щоб підвести риску під цією історією, звертаюся публічно до свого колеги, члена Комітету ВР із питань свободи слова та інформації, народного депутата Володимира Ландіка з проханням надати журналістам LB.ua для ознайомлення копію постанови про закриття кримінальної справи. В цьому випадку саме це може поставити крапку в цій історії", - написав Стець.

Народний депутат також акцентує: всі підозри щодо спроб керівників видання "піаритися" на сформованій ситуації - дурні та необґрунтовані. "Існувала (існує) реальна загроза закриття LB.ua", - додав він.

Своєю чергою, шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна, коментуючи ці обставини, зазначила: "Дуже сподіваюся: найближчим часом постанова стане надбання громадськості, ми дізнаємося юридичні формулювання закриття справи. Сподіваюся також, що постанова не залишає "лазівок" для повторного відкриття справи "за нововиявленими" і т. д.".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram