ГоловнаПолітика

Тюремники зізнались, що за Тимошенко спостерігає ще й міліція

У лікарні встановлено шість камер.

Тюремники зізнались, що за Тимошенко спостерігає ще й міліція
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Три додаткові камери відеоспостереження, встановлені в лікарні "Укрзалізниці", де перебуває екс-прем'єр Юлія Тимошенко, належать органам внутрішніх справ

Про це повідомив представник Державної пенітенціарної служби з розгляду в Окружному адмінсуді Києва позовної заяви Тимошенко Мотлях, якого цитує прес-служба відомства.

"Офіційно заявляю, що представляючи інтереси Державної пенітенціарної служби України в Окружному адміністративному суді міста Києва, на запитання суду про причини встановлення камер відеоспостереження в палаті, де перебуває засуджена, мною було зазначено, що в палаті, відповідно до вимог статті 103 Кримінально-виконавчого кодексу України для попередження вчинення злочинів, порушень встановленого законодавством порядку відбування покарання і отримання необхідної інформації про поведінку засудженого, адміністрацією Качанівської виправної колонії № 54 встановлено три камери відеоспостереження", - сказав Мотлях.

Водночас на питання суду про приналежність інших камер, які встановлені в приміщеннях загального користування, поруч з палатою, де знаходиться Тимошенко Ю.В. і на прилеглій території, було пояснено, що камери належать органам внутрішніх справ, які здійснюють охорону громадського порядку в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці".

На місці колегія суддів ухвалила рішення про направлення відповідних запитів до Міністерства внутрішніх справ України та керівництва Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" з цього приводу.

Мотлях також зазначив, що поширена прес-службою партії "Батьківщина" інформація про приховування ДПтСУ відомостей про приналежність камер відеоспостереження не відповідає дійсності і поширена з метою дискредитації пенітенціарної служби.

Нагадаємо, раніше прес-служба партії "Батьківщина" поширила інформацію про приховування Державною пенітенціарною службою відомостей про приналежність камер відеоспостереження, встановлених на 9 поверсі лікарні і у дворі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram