ГоловнаПолітика

Ющенко: українська влада - виконавець другорядної ролі в кремлівській грі

Колишній президент вважає, що Росія викрила своїх спільників в Україні.

Ющенко: українська влада - виконавець другорядної ролі в кремлівській грі

Російська влада викрила своїх спільників в Україні.

Про це заявив колишній президент України Віктор Ющенко, коментуючи висловлювання прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва про те, що російська мова повинна перейти в наступ, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Відкрито оприлюднивши свої плани, російська влада фактично викрила своїх спільників в Україні. Якщо досі проросійські сили намагалися надати благородство своїм діям посиланнями на Європейську хартію регіональних мов, розмовами про права людини, демократії та рівності, то після визнання Медведєва зафіксовано: нинішня українська влада - не самостійний гравець, а виконавець однієї з другорядних ролей у великій кремлівській грі з розвитку російського світу", - переконаний Ющенко.

За його словами, нинішнє українське керівництво лише виконує сценарій, написаний за межами України, серед пунктів якого - закон "Про засади державної мовної політики", інтеграція в пострадянські економічні об'єднання, узгодження підходів до історії, гальмування реалізації європейського курсу України і підміна його російсько-українським співтовариством, яке, за словами одного з українських чиновників, "має стати нашою спільною відповіддю на цивілізаційні виклики третього тисячоліття".

У зв'язку з цим Ющенко закликав усі політичні сили, які називають себе проукраїнськими і непідконтрольними Росії, висловити публічний протест заявам російських посадовців, які мають ознаки грубого втручання у внутрішні справи суверенної України.

Нагадаємо, Медведєв заявив, що Росія повинна займати "наступальну позицію" в поширенні російської мови у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram