ГоловнаПолітика

Адвокати Тимошенко мають намір відхилити позов UTICo

Екс-прем'єр не братиме участі у відеосудах.

Адвокати Тимошенко мають намір відхилити позов UTICo
Фото: tsn.ua

Адвокати екс-прем'єра України Юлії Тимошенко мають намір домагатися відхилення з причини юрисдикції позову Universal Trading & Investment Co. Inc, поданого проти неї у федеральний суд Нью-Йорка.

Про це заявив захисник Тимошенко Кеннет Маккалліон.

"Ми маємо намір представити 7 листопада клопотання про відхилення позову Universal Trading & Investment Co. Inc унаслідок юрисдикції, а також неможливості пані Тимошенко брати заочну участь у суді через погіршення її стану здоров'я", - сказав Маккалліон після перших досудових слухань.

Суддя Пол Кротті в середу погодила графік подачі клопотань сторін, на які відведено місяць - до 5 жовтня. Відповіді за клопотаннями мають представити до 26 жовтня.

Екс-прем'єр не братиме участь у відеослуханнях з американським судом, хоча позивач наполягає на тому, що стан її здоров'я дозволяє відповідати на запитання, і посилається на офіційний медичний висновок.

Захист Тимошенко відстоює іншу точку зору. "У нас є медичні документи від незалежних європейських лікарів про те, що Юлія Тимошенко за станом свого здоров'я не може заочно брати участь у процесі в Нью-Йорку", - сказав адвокат.

Нагадаємо, 31 травня Тимошенко надіслала в нью-йоркський суд відгук на поданий проти неї позов американської компанії Universal Trading & Investment Co. (UTICo).

Компанія UTICo має намір стягнути в Нью-Йорку з очолюваної Тимошенко в 1990-ті роки корпорації "Єдині енергетичні системи України (ЄЕСУ)" приблизно 18,3 мільйона доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram