ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля парламенту мітингують проти закону про мирні зібрання

Активісти розвісили плакати й обіцяють ночувати біля ВР.

Біля Верховної Ради розпочався мітинг проти ухвалення закону про мирні зібрання громадян.

Як інформує власний кореспондент LB.ua, близько 60-70 активістів зібралися біля стін парламенту, щоб висловити свій протест проти можливого затвердження в четвер, 6 вересня, нардепами законопроекту, який, на думку громадських діячів, значно звузить права людей.

Крім того, на паркан перед ВР активісти розвісили плакати, зокрема, з гаслами "Ми не раби, раби - німі", а також "Свобода - мирним зібранням". Після цього вони запалили свічку та хвилиною мовчання згадали про свободу зібрань.

Його будуть розглядати в четвер - так вирішила Погоджувальна рада, хоча тільки минулого тижня на вимогу 150 громадських організацій його було скеровано міжнародним експертам

— народний депутат Леся Оробець

З активістами зараз перебуває народний депутат від фракції НУ-НС Андрій Парубій, а також член правління Української Гельсінської Групи Володимир Чемерис, який читає лекцію про важливість вільних зібрань.

Громадський порядок охороняють два автобуси з працівниками "Беркута". При цьому активістів, які прийшли до будівлі Ради з каріматами, міліціонер попередив про заборону розбивати намети в Маріїнському парку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram