ГоловнаПолітика

Німецький дипломат вважає Україну кандидатом на членство в ЄС

Політик вважає, що Євросоюз повинен знімати візові обмеження для українців.

Німецький дипломат вважає Україну кандидатом на членство в ЄС
Фото: bayern.de

ЄС повинен поступово знімати візові обмеження щодо України.

Про це сказав німецький дипломат, колишній статс-секретар з європейських справ Міністерства закордонних справ ФРН (2009-2011) Вольф-Рутарт Борн в інтерв'ю Euroactiv.

"ЄС повинен поступово знімати візові обмеження щодо Росії, України й Туреччині, в кожному конкретному випадку на індивідуальній основі і взаємності (це означає, що Росії доведеться зняти візові обмеження також, як це було зроблено Туреччиною та Україною), вживаючи водночас необхідні компенсаційні заходи безпеки", - зазначив він.

"У рамках ЄС вже існує спільний ринок. Туреччина пов'язана з ЄС митною угодою і переговорним процесом, який триватиме. З Україною ЄС завершує оформлення Угоди про створення глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі і співпрацює в рамках політики сусідства ЄС. Особисто я бачу Україну як країну-кандидата для майбутнього членства в ЄС", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що Брюссель хоче, щоб Україна була якомога ближче, але європейські фундаментальні цінності повинні поважатися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram