ГоловнаПолітика

Баррозу очікує від Києва відданості європейським цінностям

Решта світу також потребує видимої Європі.

Баррозу очікує від Києва відданості європейським цінностям
Фото: EPA/UPG

Підписання Угоди про асоціацію з Україною залежить від відданості Києва європейським цінностям.

Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануеь Баррозу, виступаючи у вівторок у Брюсселі на щорічній конференції глав делегацій ЄС.

"Європейський Союз почав переговори щодо угоди про асоціацію, включаючи глибоку та всебічну зону вільної торгівлі з чотирма з шести східних партнерів. Ми завершили переговори з Україною, але підписання Угоди буде залежати від відданості Києва європейським цінностям. Я сподіваюся, що до часу проведення третього саміту Східного партнерства, який відбудеться наступного року, буде завершено більше таких угод, особливо з Молдовою", - нагадав президент Єврокомісії дипломатам.

Зокрема, президент Європейської комісії підкреслив, що сподівається на завершення наступного року ще низки угод про асоціацію з країнами Східного партнерства. На черзі - Кишинів.

Також він висловив упевненість, що країнам Східного партнерства "потрібна активна і впливова Європа".

"Решта світу також потребує видимої Європи, яка здатна відіграти свою повну роль в сусідстві і в світових справах", - підкреслив Баррозу.

Баррозу також заявив, що Єврокомісія має намір і далі підтримувати реформи в країнах "політики сусідства не тільки на південь, але й на схід".

"Тут ми підтримуємо тих, хто хоче консолідувати демократію та відкрити економіки за допомогою приєднання до підходу Комісії і Зовнішньополітичної служби", - підкреслив президент Єврокомісії.

Нагадаємо, в березні 2012 року глави делегацій на переговорах України і Європейського Союзу парафували Угоду про асоціацію України з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram