ГоловнаПолітика

Янукович особисто контролюватиме пошуки останків короля Данила Галицького

Розкопки повинні проводити спільно українська і польська групи вчених-археологів.

Янукович особисто контролюватиме пошуки останків короля Данила Галицького
Фото: Предоставлено пресс-службой президента Украины

Президент України Віктор Янукович узяв під особистий контроль питання організації пошуку останків короля Данила Галицького в Польщі.

Про це сказав радник Президента України - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук, повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідної домовленості з польською стороною було досягнуто в рамках візиту в Україну Президента Республіки Польща Броніслава Коморовського в липні 2012 року. Розкопки проводитиме спільна українсько-польська група вчених-археологів на території Замкової гори в м. Холм, де розташований собор Різдва Пресвятої Богородиці.

На виконання відповідних доручень глави держави з польською стороною триває опрацювання організаційних питань, необхідних для початку археологічних досліджень. До цього процесу, зокрема, залучено Римсько-Католицьку Церкву Польщі як власника об'єкта, адміністрацію м. Холм і польських археологів. Триває вивчення архівних документів.

Як відомо, 2014 року виповниться 750 років від дня поховання короля Данила. Українська сторона прагне, щоб відповідні археологічні роботи завершили до цієї ювілейної дати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram