ГоловнаПолітика

У Раді заявляють, що Литвин не агітує на веб-сайті

Висвітлення діяльності керівників на сайтах є усталеною світовою практикою.

У Раді заявляють, що Литвин не агітує на веб-сайті
Фото: www.mediaport.ua

Висвітлення діяльності керівників на офіційних сайтах парламентів зарубіжних країн є усталеною світовою практикою.

Про це йдеться в заяві прес-служби апарату Верховної Ради.

Як відомо, депутати Ірина Геращенко, Ольга Герасим'юк, Олександр Третьяков, Кирило Куликов і Віталій Чепинога звинуватили офіційний сайт парламенту у виборчій подачі інформаційних повідомлень на користь голови Верховної Ради Володимира Литвина.

"Веб-сайт є офіційним джерелом інформації, створеним для висвітлення всебічної діяльності парламенту, в т. ч. народних депутатів, до яких належить і керівництво Верховної Ради", - уточнили в апараті.

Прес-служба зауважує, що "інформаційні повідомлення на офіційних веб-сайтах парламентів зарубіжних країн про політичну і законодавчу діяльність їх керівників є усталеною світовою практикою".

При цьому прес-служба заявляє, що "ні в одному повідомленні прес-служби про діяльність голови Верховної Ради України не міститься ні агітаційних матеріалів, ані інформації про його роботу як кандидата в депутати по мажоритарному округу, про що свідчить навіть поверовий аналіз текстів відповідних новин".

Сьогодні, 3 вересня, народні депутати Геращенко, Герасим'юк, Третьяков, Куликов і Чепинога оприлюднили звернення до керівництва парламенту та народних депутатів із вимогою на найближчому засіданні Погоджувальної ради і Комітету Верховної ради України з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України розглянути питання про неприпустимість використання адміністративного ресурсу та службового становища головою Верховної Ради України Литвином і дати публічну оцінку цьому факту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram