ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Суд відхилив вимогу про внесення Тимошенко та Луценка в бюлетень

Вони не зареєстровані кандидатами через судимості.

Суд відхилив вимогу про внесення Тимошенко та Луценка в бюлетень
Фото: EPA/UPG

Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною постанову Центральної виборчої комісії про затвердження форми і тексту виборчого бюлетеня для голосування в багатомандатному виборчому окрузі без вказівки серед першої п'ятірки кандидатів у депутати Верховної Ради Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Таке рішення суд ухвалив на засіданні.

Таким чином суд відхилив відповідний адміністративний позов партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

Суд дійшов висновку, що ЦВК ухвалила законне рішення, затвердивши бюлетені без прізвищ Тимошенко та Луценка, оскільки вони не зареєстровані кандидатами через судимість, а згідно з чинним виборчим законодавством у бюлетень можуть бути внесені лише особи, офіційно зареєстровані кандидатами в депутати.

Рішення може бути оскаржене у Вищому адміністративному суді в дводенний термін із дня його проголошення.

Раніше завідувач відділу в юридичному управлінні секретаріату ЦВК Наталія Ларіна заявила в суді, що комісія ще 9 червня уклала договір на виготовлення виборчих бюлетенів із державним підприємством "Поліграфічний комбінат "Україна", і задоволення цього клопотання може зірвати терміни друку бюлетенів.

Як відомо, 29 серпня ЦВК затвердила форму та текст бюлетеня в загальнодержавному багатомандатному окрузі на виборах Ради без зазначення Тимошенко та Луценка в першій п'ятірці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram