ГоловнаПолітика

У Росії вважають, що Захід намагається "втягнути" Україну в свою "орбіту"

Глава представництва Росспівробітництва поскаржився на роз'єднаність дій Росії в Україні.

У Росії вважають, що Захід намагається "втягнути" Україну в свою "орбіту"
Фото: economy-ukraine.com.ua

Західні неурядові організації намагаються втягнути Україну в свою орбіту.

Про це глава представництва Росспівробітництва в Україні Костянтин Воробйов заявив у Москві на нараді керівників представництв і представників Росспівробітництва.

"Потрібно поглянути, як діють в Україні наші "колеги" з інших країн. Всі західні інформаційно-культурні центри, які існують в Україні, забезпечують єдність державної гуманітарної політики, яка спрямована на залучення України в орбіту Євросоюзу, США та їх партнерів", - сказав Воробйов.

На його думку, західні центри намагаються створити нове громадянське суспільство "за незрозумілими для багатьох українців європейськими стандартами, що викликає протидію всередині суспільства".

Як вважає Воробйов, для цього в Україні реалізуються широкомасштабні і добре фінансовані проекти і програми, що передбачають як традиційні види діяльності - фестивалі, конкурси, концерти, так і принципово нові речі. Зокрема, сказав він, застосовуються нові технології в сфері інформаційних обмінів, дистанційні форми навчання.

"Усі працюючі на території України польські недержавні організації вважають своїм обов'язком координувати свою діяльність з єдиним центром. У Києві таким центром є повний аналог Росспівробітництва - польський інститут, структура польського МЗС", - сказав він.

Воробйов заявив, що головним напрямком діяльності поляків є українська молодь і підготовка лояльних кадрів, майбутніх лідерів, які орієнтовані на розвиток найтісніших відносин з Польщею. Зокрема, за його словами, у Вінниці, де проживає менше від 1% поляків, створено культурний центр, де, окрім гуманітарної роботи, всі жителі міста можуть отримати медичну консультацію на сучасному обладнанні.

"Таких прикладів багато, і нам є що перейняти у наших колег", - сказав Воробйов. Він заявив, що дії Росії в Україні роз'єднані і потрібна координація зусиль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram