ГоловнаПолітика

Медведєв: Росія повинна мати наступальну позицію в поширенні російської мови

Прем'єр РФ вважає, що мові приділяють недостатньо уваги.

Медведєв: Росія повинна мати наступальну позицію в поширенні російської мови

Росія повинна мати "наступальну позицію" в поширенні російської мови в світі.

Про це прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив на нараді керівників представництв і представників Росспівробітництва в Москві.

"Росспівробітництво приділяє велику увагу поширенню російської мови, кількість курсів російської мови зростає і кількість слухачів зростає. Але їх як і раніше не так багато, як нам би хотілося. Не достатньо забезпечувати пропозиції, потрібно сприяти збільшенню попиту та мати більш наступальну позицію", - сказав Медведєв.

На його думку, інтерес у світі до російської мови високий, і російська мова залишається засобом долучення до досягнень культури і науки, а також засобом міжнаціонального спілкування. Медведєв підкреслив, що дуже важливою є робота з російськими співвітчизниками за кордоном і з глобальним "Русским миром". За його словами, мова йде про всебічний захист прав та інтересів цієї категорії громадян.

"Багато співвітчизників щиро і глибоко люблять свою історичну Батьківщину, хочуть підтримувати з нею зв'язок, готові в міру сил допомагати Росії і цей настрій має знаходити відгук і підтримку з нашого боку", - сказав Медведєв.

Крім того, російський прем'єр зазначив, що Росія повинна бути конкурентоспроможною на ринку освітніх послуг.

Нагадаємо, прем'єр-міністри України і Росії Микола Азаров і Дмитро Медведєв 14 вересня під час зустрічі обговорять питання розвитку російської мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram