ГоловнаПолітика

Як заощадити на відпустці-2019: 5 лайфаків від телеведучого каналу «Україна» Максима Сікори

Телеведучий найбільш рейтингового каналу Максим Сікора, який має кількарічний досвід роботи в економічній журналістиці, радить не розслаблятися і починати вже збирати на відпуску-2019. І тоді ні курс долара, ні інші економічні «сюрпризи» не вплинуть на ваші плани щодо відпочинку.

1. Сподобайтесь своєму начальству, і воно відправить вас у надзвичайне відрядження. Добре якщо на тиждень, добре – якщо за кордон, відмінно – коли кудись в Альпи чи до моря. Звісно, Вам доведеться поєднати корисне (роботу) з приємним (релакс). В якій пропорції вийде – залежить виключно від вас. Але ж ви не витратите ані копійчини – бо є добові.

2. Можна, звісно, не їсти, не пити, не платити за Інтернет і телебачення, влаштувати собі повний аскетизм на рік – але ж можна й до самої відпустки не дотягнути. Це не наш варіант. Краще оплати Інтернет – понишпорити по сайтах місяців за десять до запланованого виїзду і забронювати готель чи готелі завчасно. Так реально зекономити лише на проживанні відсотків до 30%, а на перельоті – всі 50 процентів. Знаємо – пройдено.

3. Порада номер три: реальне, а не удаване відкладання частини щомісячного доходу. Скажімо 15% – в тумбочку. Чи 10%. Ну добре, 5% – якщо у вас дохід Рокфелера. Треба зціпити зуби, напружитись і таки зважитись на цей «жахливий крок». Зрештою, про це написано в будь-якій книжці з управлінням власними фінансами. Не читали? Як шкода. На книжках не можна економити.

4. А ще за рік можна обзавестися закордонними друзями. І вони візьмуть усі витрати на себе. Пам'ятаєте, як у шкільні роки було популярно переписуватися зі школярами з інших країни і чекати на омріяний виклик завітати у гості в невідому родину. І працювало ж. В мене дружина так з'їздила до якогось бельгійського села в підлітковому віці. Досі пам’ятає, як її годували бельгійським печивом і сиром.

 5. Ну і зовсім неймовірне – одружіться. А хто сказав не можна?! З іноземцем чи іноземкою з якоїсь надзвичайно екзотичної і красивої країни – щоб і море і сонце і гори. Запитаєте, як далі буде? – Ну, якось вже буде. Хіба нас, українців, такими дрібницями злякаєш, коли на кону відпустка!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram