ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"Батьківщина" готова до праймериз у Києві

Чекає на відповідь від Кличка.

"Батьківщина" готова до праймериз у Києві
Фото: korrespondent.net

Об'єднана опозиція "Батьківщина" заявляє, що готова до проведення праймериз у Києві та Київській області для визначення найбільш рейтингового кандидата в народні депутати.

Про це йдеться в заяві "Батьківщини" щодо заклику громадських активістів до опозиційних сил узгодити єдиних кандидатів у народні депутати в найбільш конкурентних округах столиці й області, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Об'єднана опозиція "Батьківщина" вважає, що сьогодні ми не маємо права на конкуренцію між кандидатами, яка розпорошує голоси виборців із демократичного табору та сприяє перемозі провладних кандидатів. Ми вважаємо, що сьогодні нашим головним гаслом є "Жодного голосу Партії регіонів!" - сказано в документі.

Об'єднана опозиція "Батьківщина" підтримує громадську ініціативу.

"Ми готові до проведення праймериз у кожному з мажоритарних округів Києва та Київської області, за результатами яких буде визначено найбільш рейтингового кандидата, в інтересах якого повинні зняти свої кандидатури інші претенденти від демократичних сил", - наголошено в заяві.

В Об'єднаній опозиції сподіваються, що партія "УДАР" і її лідер Віталій Кличко, який до цього неодноразово заявляв про необхідність проведення таких праймериз, підтримають зазначену ініціативу громадських активістів.

Нагадаємо, 27 серпня на прес-конференції в УНІАН громадські активісти Вахтанг Кіпіані, Вікторія Сюмар та Ігор Жданов закликали опозиційні сили за результатами соціологічних опитувань та переговорів узгодити єдиних кандидатів у народні депутати в найбільш конкурентних округах у Києві та Київській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram