ГоловнаПолітика

Об'єднана опозиція звинуватила владу в тиску на провайдерів кабельного ТБ

Політсила заявляє про встановлення політичної цензури.

Об'єднана опозиція звинуватила владу в тиску на провайдерів кабельного ТБ
фото из архива
Фото: byut.com.ua

Об'єднана опозиція звинувачує владу у тиску на операторів кабельного телебачення для припинення ними трансляції телеканалу "ТВі".

Про це йдеться в заяві Об'єднаної опозиції.

Опозиція називає серед таких операторів, зокрема, провайдерів телекомунікаційних послуг "Тріолан" і "Воля".

"Отримавши відсіч від опозиції, журналістів, громадськості і міжнародних організацій і відклавши справу (генерального директора телерадіокомпанії "Телерадіосвіт" (ТВі, Київ) Миколи) Княжицького в довгий ящик, владний режим почав діяти іншим способом: примушуючи кабельних операторів, зокрема "Тріолан" і "Волю", вилучати телеканал ТВі зі своїх пакетів", - йдеться в заяві.

При цьому в заяві підкреслюється, що всього за серпень нібито під тиском влади 60 операторів припинили трансляцію "ТВі".

Об'єднана опозиція вважає метою таких дій встановлення політичної цензури в державі.

"На нашу думку, мета таких дій кримінальної влади Януковича очевидна - ввести владну інформаційну диктатуру і політичну цензуру в ЗМІ, обмежити свободу слова в країні", - йдеться в заяві.

Об'єднана опозиція закликає Парламентську асамблею Ради Європи, Організацію з безпеки і співробітництва в Європі, Європейський парламент дати оцінку таким діям української влади і застосувати всі наявні способи впливу на неї.

Нагадаємо, телеканал "ТВi" попросив підтримки в боротьбі за свободу слова у громадян України, а також у міжнародних громадських організацій та європейських політиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram