ГоловнаПолітика

У ПР не чули, щоб Тимошенко була в списку замовників убивства Щербаня

Колишній заступник генпрокурора пообіцяв заарештувати Лазаренка після його прибуття в Україну.

У ПР не чули, щоб Тимошенко була в списку замовників убивства Щербаня
Фото: glavcom.ua

Депутат від Партії регіонів Юрій Болдирєв заявив, що не чув прізвища екс-прем'єра Юлії Тимошенко серед замовників убивства Євгена Щербаня.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, пише "Українська правда".

"Я буду свідчити, що від Щербаня прізвища Тимошенко я не чув. Він мені сказав, що: "Вони вже все вирішили", маючи на увазі, що його (Щербаня) вб'ють. Я запитав: "Хто вони?". "Лазаренко", - переказав Болдирєв свій діалог зі Щербанем.

За його словами, Щербань вважав, що вбивство донецького бізнесмена Ахатя Брагіна замовив Лазаренко, і наступним буде він сам. "Про це мені Щербань говорив восени 95-го року, а восени 96-го року його вбили, але я не чув прізвища Тимошенко в цьому контексті", - підкреслив регіонал.

При цьому екс-заступник генпрокурора Микола Обіход зазначив, що в разі повернення Лазаренка в Україну після звільнення з в'язниці США в листопаді цього року його буде заарештовано прямо в аеропорту. На питання, що у економічних злочинів Лазаренка строки давності минули, Обіход зазначив: "Щодо людини, яка перебуває в розшуку, термін давності зупиняється, якщо її заарештовують, знову починають текти строки давності".

Нагадаємо, син Щербаня Руслан заявив, що основна причина вбивства 1996 року народного депутата і бізнесмена Євгена Щербаня була економічна, але і політичні мотиви теж були.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram