ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

ГПУ пообіцяла розібратися із закриттям справи LB.ua

Відомство відповіло на запит Віктора Уколова.

ГПУ пообіцяла розібратися із закриттям справи LB.ua

Генпрокуратура пообіцяла з'ясувати, чому LB.ua досі не отримало підтвердження закриття кримінальної справи проти видання.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит народного депутата від БЮТ, голови Комітету з питань свободи слова та ЗМІ Віктора Уколова.

"Ваше звернення з приводу інформування громадськості про ухвалене рішення в кримінальній справі, порушеній проти журналістів інтернет-видання LB.ua, та інших питань розглянуто. Враховуючи те, що за наведеними у зверненні доводами прокурором міста Києва рішення не приймалося і відповіді Вам не надавалися, на підставі ст. ст 13, 15 Закону України "Про прокуратуру" його направлено для організації належної перевірки в прокуратуру міста Києва", - йдеться в повідомленні ГПУ.

"Про результати перевірки Ви будете проінформовані прокуратурою міста Києва згідно з вимогами Закону України "Про звернення громадян". Перебіг перевірки за Вашим зверненням Генеральною прокуратурою України взято під контроль", - йдеться також у листі.

Уколов назвав цю ситуацію фарсом.

"Нам у Комітеті з питань свободи слова та ЗМІ дуже б хотілося припинення цього нікому не потрібного фарсу і повернення видання до нормальної роботи. Уже й потерпілий Ландик заяву забрав, і прес-служба київської прокуратури заявила, що справу закрили, а письмової постанови про закриття справи чомусь не дають", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram