ГоловнаПолітика

Опозиція просить владу відпустити учасника "війни за мову"

У політсилі вважають рішення суду залякуванням громадських активістів.

Опозиція просить владу відпустити учасника "війни за мову"
Фото: Макс Левин

Об'єднана опозиція просить владу скасувати рішення Голосіївського райсуду Києва про арешт активіста Віталія Грузинова, підозрюваного в побитті співробітників міліціонерів під час акції протесту 5 липня проти ухвалення закону про мови.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Об'єднаної опозиції. "Ми вимагаємо негайно скасувати абсурдне судове рішення щодо Віталія Грузинова і звільнити його з-під варти. Сьогодні режим ще на один крок стиснув пружину народного обурення. І залишилося небагато, коли Янукович і його поплічники отримають зворотну жорстку відповідь", - йдеться в повідомленні.

Опозиція вважає, що мета рішення суду - залякати громадських активістів, що є частиною плану з фальсифікації виборчого процесу і результатів виборів. Об'єднана опозиція висловила підтримку Грузинову.

Нагадаємо, Голосіївський районний суд Києва розпочав розгляд справи проти учасника мовного майдану Віталія Грузинова за звинуваченням в опорі співробітникам міліції і їх побитті під час акцій протесту проти ухвалення закону "Про засади державної мовної політики" в липні цього року.

Міліція затримала Грузинова в залі Шевченківського районного суду Києва 27 серпня під час розгляду кримінальної справи про пошкодження плитки на майдані Незалежності в Києві учасниками акції протесту проти ухвалення нового Податкового кодексу наприкінці 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram