ГоловнаПолітика

МЗС Франції: рішення суду щодо Тимошенко перешкодить зближенню з ЄС

Відомство стурбоване вибірковим правосуддям в Україні.

МЗС Франції: рішення суду щодо Тимошенко перешкодить зближенню з ЄС

Франція шкодує, що Вищий спецсуд залишив чинним вирок екс-прем'єрці Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Франції.

"Франція глибоко шкодує про відхилення українським касаційним судом скарги, поданої колишньою прем'єр-міністром України пані Юлією Тимошенко", - сказано в ньому.

Французький МЗС також повторно висловлює свою стурбованість розвитком політичної ситуації в Україні та закликає українську владу поважати свої зобов'язання з дотримання основних прав і свобод.

Франція нагадує, що вибіркове правосуддя та недотримання принципів верховенства права в Україні може перешкодити подальшому зближенню з Європейським Союзом, зокрема підписанню Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, 29 серпня Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ визнав законним вирок екс-прем'єрці Юлії Тимошенко в газовій справі.

Згодом Парламентська асамблея Ради Європи закликала Президента Віктора Януковича втрутитися в ситуацію з ув'язненням Тимошенко, а Європейський Союз висловив жаль через неможливість участі екс-прем'єрки та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у виборах Верховної Ради.

Своє розчарування рішенням суду висловили також США, Канада і Великобританія, а Швеція вважає підтвердження вироку Тимошенко свідченням продовження владою України курсу репресій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram