ГоловнаПолітика

"УДАР" приєднався до позову "Свободи" проти ЦВК

У політсилі говорять про порушення виборчого законодавства.

"УДАР" приєднався до позову "Свободи" проти ЦВК
Фото: ukranews.com

Партія "УДАР" 30 серпня звернулася в Київський апеляційний адмінсуд з проханням про залучення її заяви до позову партії "Свобода" про визнання недійсною постанови №604 Центрвиборчкому про утворення окружних виборчих комісій на виборах Верховної Ради.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "УДАРу".

"УДАР" підтримує позов ВО "Свобода" про визнання протиправним проведеного Центрвиборчкомом 24 серпня 2012 року жеребкування для встановлення чергування всіх партій, які подали кандидатури до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року та визнання протиправним та скасування постанови Центральної виборчої комісії №604 від 26.08.2012 р.", - цитує прес-служба заяву партії.

"УДАР" виступає в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет суперечки на стороні "Свободи".

На думку партії, постанова ЦВК фактично усуває політичні партії, які мають реальні шанси пройти в парламент, від участі в роботі окружних виборчих комісій, що може призвести до порушень виборчого законодавства в період підготовки, проведення та встановлення результатів виборів.

Нагадаємо, раніше "Свобода" звернулася в Київський апеляційний адмінсуд з проханням визнати недійсною постанову ЦВК про створення окружкомів.

Ні представники "Свободи", ні представники "УДАРу" не були включені до складу окружкомів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram