ГоловнаПолітика

"Наша Україна" подала до суду на ЦВК

У партії невдоволені розподілом членів окружкомів.

"Наша Україна" подала до суду на ЦВК
Фото: segodnya.ua

Партія "Наша Україна" 29 серпня оскаржила в Київському апеляційному адмінсуді рішення Центрвиборчкому про затвердження кандидатур в окружкомах від НУ-НС.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії НУ.

"Задовольнити позов повністю шляхом скасування постанови Центральної виборчої комісії від 26 серпня 2012 року №604 "Про утворення окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року" в частині подання кандидатур до складу окружних виборчих комісій від депутатської фракції "Наша Україна - Народна Самооборона", - цитує прес-служба позовні вимоги.

У повідомленні пояснено, що список кандидатур в окружкоми, представлений фракцією НУ-НС, складено без урахування квоти власне НУ. НУ, наголошено в повідомленні, не мала можливості отримати інформацію про обставини складання списку кандидатур до складу окружкомів від фракції НУ-НС.

На лист голови фракції Миколи Мартиненка з проханням враховувати квоту партії під час формування списку кандидатур до складу окружних виборчих комісій НУ відповіді так і не отримала. Розгляд справи відбудеться в четвер о 17:00.

Представляти інтереси партії в суді будуть повноважні представники Юрій Зіневич і Володимир Шпакович.

Нагадаємо, ВО "Свобода" звернулося з позовом у Київський апеляційний адмінсуд, вимагаючи визнати недійсною постанову Центрвиборчкому, згідно з якою представники цієї партії не потрапили до складу окружних виборчих комісій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram