ГоловнаПолітика

СБУ завершила розслідування справи "дніпропетровських терористів"

Справа нараховує 73 томи.

СБУ завершила розслідування справи "дніпропетровських терористів"
Фото: job-sbu.org

СБУ завершила розслідування справи за обвинуваченням 4 громадян України в скоєнні серії вибухів у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі.

Як повідомили в прес-службі СБУ, завершено розслідування кримінальної справи за обвинуваченням 4 громадян України у вчиненні 2010-2012 рр.. серії вибухів в Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі.

Вони звинувачуються за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи), ст. 258 ч. 2-3 (теракт), ч. 2 ст. 263 (незаконне виготовлення та зберігання вибухових пристроїв)", - зазначили в службі.

За інформацією прес-центру, справа нараховує 73 томи, під час досудового слідства допитано 300 свідків, проведено 228 експертиз.

"Від сьогодні обвинувачені і захисники почали ознайомлення з матеріалами справи, після чого справу буде направлено до Генпрокуратури для затвердження обвинувального висновку, а потім буде направлено до суду", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, 27 квітня в Дніпропетровську протягом години сталися чотири вибухи - бомби були закладені в бетонні сміттєві урни в місцях великого скупчення людей, зокрема, на зупинках громадського транспорту. Постраждала 31 людина, 26 були госпіталізовані. Зокрема, одним з вибухів чоловікові відірвало руку. Один з постраждалих досі перебуває в лікарні. Вибухи були визнані терактом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram