ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Московський патріархат заборонив вести політичну агітацію у храмах

Водночас в УПЦ закликають вірян узяти участь у голосуванні.

Московський патріархат заборонив вести політичну агітацію у храмах
Фото: yes1111.livejournal.com/

Українська православна церква Московського патріархату закликає своїх священиків не здійснювати політичної агітації в церквах.

Про це йдеться у зверненні синоду УПЦ (МП) до православних громадян у зв'язку з виборами Верховної Ради.

"На жаль, суспільно-політичні сили іноді намагаються втягнути в передвиборну кампанію і представників Церкви. Ми вважаємо своїм пастирським обов'язком ще раз нагадати єпископам і священикам Української православної церкви про неприйнятність політичної агітації з церковного амвону", - сказано у зверненні.

Синод наголошує, що Церква повинна об'єднувати людей різних політичних переконань і закликає єпископат та духовенство перешкодити спробам політизації церковного життя.

При цьому УПЦ (МП) зазначає, що обов'язком влади є забезпечити демократичне волевиявлення громадян під час виборів, гарантувати відкритий і прозорий виборчий процес.

Водночас в УПЦ закликають вірян прийти на вибори і взяти участь у голосуванні.

"Зробити свідомий і відповідальний вибір - це наш громадянський обов'язок. Обираючи ту чи іншу політичну силу, того чи іншого кандидата, нам слід не тільки дослухатися до політичних гасел, які гучно звучать у політичній рекламі, але, перш за все, враховувати досвід і професіоналізм кандидатів, вивчати їхні передвиборні програми, уважно дивитися, якими методами вони ведуть політичну боротьбу", - зазначають у Церкві.

Нагадаємо, вибори у Верховну Раду відбудуться 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram