ГоловнаПолітика

Представник України в ЄСПЛ: Тимошенко утримували в адекватних умовах

Кульчицький розповів, де екс-прем'єр могла сама себе поранити.

Представник України в ЄСПЛ: Тимошенко утримували в адекватних умовах
Фото: minjust.gov.ua

Урядовий уповноважений у справах Євросуду Назар Кульчицький вважає, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко утримували в нормальних умовах як під час перебування в СІЗО, так і в колонії.

Про це він сказав під час публічних слухань в Європейському суді з прав людини за скаргою екс-прем'єра.

За його словами, ці установи були обладнані і мали все необхідне для адекватного лікування екс-прем'єра у відповідності з її станом здоров'я.

Кульчицький нагадав, що коли стан здоров'я Тимошенко погіршився, вона була переведена в лікарню.

Він також вважає, що умови утримання екс-прем'єра відповідали всім нормам, зокрема вона була забезпечена питною водою, душем і достатнім освітленням.

Також Кульчицький заявив, що справи проти Тимошенко не є політично мотивованими, і підкреслив, що відеоспостереження у камерах проводиться відповідно до законодавства.

У свою чергу судді поставили йому низку уточнюючих питань, зокрема про те, як Тимошенко могла собі нанести тілесні ушкодження, якщо цілодобово ведеться відеоспостереження і чому висновки німецьких і українських лікарів щодо її стану різні.

За словами уповноваженого, відеоспостереження відсутнє в душовій, де Тимошенко могла себе поранити, а німецькі й українські лікарі використовували різні терміни та їх висновки, за його словами, по суті не відрізнялися.

Нагадаємо, адвокат Тимошенко Сергій Власенко заявив, що уряд України визнав порушення щодо екс-прем'єра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram