ГоловнаПолітика

ЦВК не має наміру розглядати питання депутатства Сацюка, - Магера

Заступник голови ЦВК говорить про неточності в рішенні ВАСУ.

ЦВК не має наміру розглядати питання депутатства Сацюка, - Магера

Центральна виборча комісія наразі не планує розглядати питання про скасування реєстрації кандидатом у депутати Володимира Сацюка через юридичні неточності у рішенні Вищого адміністративного суду від 24 серпня.

Про це повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера сьогодні журналістів.

"У ЦВК ніхто такої ініціативи не висував, в тому числі і я", - сказав Магера.

Заступник голови ЦВК підкреслив, що ВАСУ у своєму рішенні повинен був встановити і визнати факт непроживання Сацюка протягом п'яти років в Україні і на підставі цього зобов'язати Центрвиборчком розглянути питання скасування реєстрації його кандидатом у депутати.

"Замість цього, було ухвалено рішення про визнання протиправними дії (членів ЦВК) і скасування постанови ЦВК в частині реєстрації окремо взятого кандидата", - пояснив він.

При цьому Магера підкреслив, що відповідно до закону про вибори народних депутатів питання про реєстрацію, відмову в реєстрації та скасування реєстрації кандидата в депутати є виключно повноваженнями Центральної виборчої комісії.

За його словами, фактично суд скасував реєстрацію Сацюка кандидатом у народні депутати, але де-юре ця людина залишається кандидатом.

"Таким чином, суд перебрав на себе повноваження ЦВК скасовувати реєстрацію", - вважає Магера.

Нагадаємо, ВАСУ підтвердив законність постанови і окремої ухвали Київського апеляційного адміністративного суду про скасування реєстрації колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у депутати і протиправності дій заступника голови ЦВК Андрія Магери та члена комісії Валерія Шелудька при підготовці розгляду питання про його реєстрацію на засіданні комісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram