ГоловнаПолітика

Магера заявив про ще два рішення ВАСУ проти нього

Заступник голови ЦВК заявив про юридичний спам.

Магера заявив про ще два рішення ВАСУ проти нього
Фото: www.moemisto.com.ua

Вищий адмінсуд визнав протиправними дії заступника голови Центрвиборчкому Андрія Магери з повернення кандидату в депутати Олександру Башуку його скарги, що стосувалася висловлювань члена ЦВК Михайла Охендовського.

Про це повідомив журналістів сам Магера.

"Вчора з'явилися два нові рішення ВАСУ, які продублювали нібито визнання моїх дій протиправними", - сказав він.

Заступник голови ЦВК зазначив, що Київський апеляційний адмінсуд раніше відмовив Башуку в задоволенні позову щодо неправомірних дій Магери щодо повернення цієї скарги. Проте Вищий адміністративний суд повністю задовольнив позовні вимоги.

Він пояснив, що скарга була повернута їм Башуку без розгляду на засіданні ЦВК для усунення недоліків.

"Очевидно, за логікою суду, в скарзі можна написати одне слово - "скарга", і більше туди нічого не писати. А цей, вибачте за слово, юридичний спам подавати на розгляд ЦВК... Я з цим категорично не згоден", - заявив Магера.

Він уточнив, що в скарзі Башука не вказувалося ім'я та по батькові суб'єкта звернення, крім того, він не надав копію доказів, які представив на розгляд Центрвиборчкому.

Нагадаємо, Магера вважає ганьбою для судової системи України рішення Вищого адміністративного суду України, який визнав протиправними його дії і дії члена комісії Валерія Шелудька під час підготовки до розгляду на засіданні Центрвиборчкому питання про реєстрацію колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у народні депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram