ГоловнаПолітика

Зурабов: Росія допоможе розвитку російської мови в українській освіті

За словами посла, в РФ усвідомлюють стан освіти в Україні.

Зурабов: Росія допоможе розвитку російської мови в українській освіті
Фото: www.kommersant.ru

Російська Федерація готова надавати допомогу українським освітнім установам для максимального використання потенціалу ухваленого закону "Про засади державної мовної політики".

Про це заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов під час серпневої педради "Україна-Росія: відкритий діалог".

"У Росії усвідомлюють стан освіти в Україні, розуміють ті виклики, з якими найближчим часом доведеться зіткнутися в окремих регіонах України в освітньому процесі. І це не буде пасивна позиція, це буде найактивніша зацікавлена позиція", - сказав він.

Закон про мови дозволить поліпшити якість освіти

— Дмитро Табачник, міністр освіти і науки, молоді і спорту

За словами Зурабова, йдеться не тільки про надання допомоги в перепідготовці фахівців, постачання необхідних методик, а й про передачу досвіду з реалізації сучасних підходів, які вже виправдали себе в російській освіті, зокрема, використання новітніх технічних засобів і організацію інтерактивного навчання.

Раніше повідомляли, що в Росії не сприймають надання російській мові статусу регіональної в деяких регіонах України як поступку російській стороні.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада ухвалила мовний законопроект, ініційований Партією регіонів (автори - депутати Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов). Законопроект зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин у регіонах, де їх чисельність - 10% і вище.

8 серпня Президент Віктор Янукович підписав цей закон. 10 серпня закон набув чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram